Еректилна дисфункция

Еректилна дисфункция

section-ea8fa9e
https://www.plazmamed.eu/wp-content/uploads/2021/01/81a92cc434642e8caa2add674ed94604-1-480x360.png

  Еректилна дисфункция (ЕД) се нарича състояние на невъзможност за достигане и задържане на твърда ерекция достатъчна за полово сношение. Еректилната дисфункция е състояние, което може да нанесе сериозни щети върху самочувствието и увереността на мъжа, като това често се отразява върху взаимоотношенията с партньора. Проблеми с достигането и задържането на ерекция може да бъде симптом на редица заболявания, които изискват адекватно лечение.

section-79804ec
https://www.plazmamed.eu/wp-content/uploads/2021/03/erectile-dysfunction-symptoms1-5ace3a83c06471003783b9ff-1-1000x1000-1-1000x1000.png

Симптоми:

- невъзможност за достигане на пълна ерекция
- невъзможност за задържане на ерекцията
- понижено либидо

 

section-292a16b
https://www.plazmamed.eu/wp-content/uploads/2021/02/download-1-319x158.jpg

Причини:

  Мъжката възбуда е комплексен процес ангажиращ мозъка, хормоните, емоциите, нервите, мускулите и кръвоносните съдове. Еректилната дисфунция може да бъде резултат вследствие на засягане на всяко от изброените звена. Психологическия стрес може да причини или да засили симптомите на ЕД особено ако се комбинират психически и физически фактори. Физически причини за ЕД могат да бъдат:
- Сърдечно заболяване
- Атеросклероза

section-8d29df1
https://www.plazmamed.eu/wp-content/uploads/2021/02/erektilnadisfunkciqanamneza-300x171.jpg

Усложнения:

- Сексуално неудовлетворение
- Стрес и тревожност
- Ниско самочувствие до липсващо такова
- Проблеми във връзката с партньора
- Неспособност за естествено зачеване

Диагноза:

Поставянето на диагноза се основава върху това, кое точно причинява еректилната дисфункция. Дали това е системно заболяване или се касае за засягане в половата система.

Обективно състояние
- внимателно преглеждане на пениса за наличие на фиброзни плаки затрудняващи кръвонапълването му, тестисите и проверяване чувствителността в областта на гениталите.

 - кръвни изследвания

 - стойности на кръвната захар, холестерола, триглицеридите и нива на тестостерон.

Ултразвук
– доплероехография

 

 

section-94a1975
https://www.plazmamed.eu/wp-content/uploads/2021/03/2-1-1423x837-1-1500x1000.jpg

 

Лечение:

 

- Медикаментозното лечение на еректилната дисфункция.

-Физиотерапевтично лечение

Физиотерапията се изразява в използването на апаратна импулсна терапия с цел „разбиване“ на атеросклеротични плаки по кръвоносните съдове на пещеристите тела на пениса , създаването на нови кръвоносни съдове (неоваскуларизация) и последващото адекватно кръвонапълване на члена с цел достигане на пълна ерекция.

 

Плазмамед Клиник разполага с най-мощният ударно вълнов апарат – BTL-6000 SWT. Shockwave е екстремно енергетична акустична вълна, която активира мощен оздравяващ и лечебен процес при хронични състояния в меките тъкани.  Акустичната енергия може ефективно да се прилага при хроничен простатит и еректилна дисфункция.

Апаратната импулсна терапия при еректилна дисфункция и хроничен простатит е безболезнена,неинвазивна и даваща дълготрайни резултати. Лечебните ефекти от апаратната импулсна терапия се изразяват в:

- Подобряване на кръвотока

- Снабдяване на тъканите с нужния кислород и хранителни вещества

-Подобряване на локалния метаболизъм в „болната“ тъкан

-Обезболяващ ефект

 

section-91c9bdf

Фокусирана Shockwave терапия

Научете повече
section-31bf1c1

Отзиви

Благодаря!

Rated 5 out of 5
27/01/2024

Посетих клиниката с оплаквания свързани с инконтиненция. Изключително съм доволна от професионализма и отношението на д-р Басем Алнаболси и д-р Денис Мохаремов, от вниманието и грижата в процеса на лечението! Лекуват с душа и сърце! Впечатлява тяхната настойчивост и търсене на решения, докато не се получи резултат от лечението! Наложи се провеждане на допълнителни процедури, които бяха безплатни! Работят с много нова апаратура, на световно ниво! В клиниката се подържа изключителна хигиена! Организацията на работа е много добра! Изключително любезни са всички- рецепция, сестри, санитари! Предразполагат пациентите и професионално консултират и за други оплаквания, различни от конкретно прилаганото лечение! Във връзка с друг мой проблем бях насочена към Гастроентеролог, д-р Захаринка Голдщайн. Изключително доволна съм от прегледа, отношението и извършената колоноскопия! Специална благодарност изказвам и на анестезиолога д-р Митев, на целия екип, който извърши ендоскопското изследване!
Благодаря!
Препоръчвам на приятели и на всички, които имат нужда от лечение да посетят Плазмамед Клиника!

Екатерина Димитрова

Прекрасни хора!

Rated 5 out of 5
12/11/2023

Много благодаря на целия екип: Д-р Басем Алнаболси, Д-р Денис Мохаремов, анестезиолога (много внимателен и позитивен човек) и абсолютно всички. Оперираха ме от хидроцеле толкова внимателно, все едно бях на хотел. ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ❤️ Препоръчвам на всеки!

Иван Банчев

Огромни благодарности!

Rated 5 out of 5
25/10/2022

Бих искал на всяка цена да опитам да изразя най-искрените благодарности на д-р Басем Алнаболси и д-р Денис Мохаремов за изключителния им професионализъм, вниманието, грижите и човечността, с които подходиха към моя спешен случай! Все по-рядко срещащам подобна перфектна комбинация от качества и ценности у даден лекар. Горещо препоръчвам техните услуги! Бъдете живи и здрави, и нека Господ ви пази!

Иван

Благодарности !

Rated 5 out of 5
29/07/2022

Искам да изкажа голямата си благодарност към д-р Басем Алнаболси и д-р Денис Мохаремов от ПЛАЗМАМЕД КЛИНИК , за високия професионализъм, човешка загриженост и внимание !
С иновативната терапия ReZum ,излекуваха баща ми , на 83 години от ДХП . Потърсихме ги по спешност по повод остро задържане на урина и внезапната невъзможност за уриниране, въпреки че имаше пълен пикочен мехур, т.е. трябваше да бъде лекувано незабавно .
Получихме изключително внимание , индивидуален подход и обгрижване на пациента .
В момента баща ми се радва на бързо възстановяване в резултат на безупречната работа на лекарите.
Това е представата ми за медицински стандарт на поведение и отношение към пациент.
Цялото ни семейство е изключително признателно, пожелаваме им много здраве, да бъдат все така всеотдайни в работата си и мили с пациентите !
Благодаря Ви от сърце!

Илияна Новакова

БЛАГОДАРНОСТ

Rated 5 out of 5
20/07/2022

Изказвам моята сърдечна благодарност към доктор Стела Атанасова за нейното внимание, точност отговорност и висок професионализъм!

Младен Михайлов

No Title

Rated 5 out of 5
02/06/2022

Искам да изкажа искрените си Благодарности на д-р.Басем и д-Денис както и на целия персонал в клиника Плазмамед.Днес оперираха синът ми с диагноза Фимоза.Нямам думи да благодаря за загрижеността и професионализма на целият екип.За първи път в България получаваме такова внимание и подкрепа.Благодаря от сърце 🙏🙏🙏

София Димитрова

Благодаря!

Rated 5 out of 5
27/05/2022

Горещо препоръчвам Плазмамед клиник ! Оборудвана с иновативна и високо технологична апаратура, която, съчетана с професионализъм решава проблеми влачени с години. Благодаря Ви Д-р Басем и Д-р Денис ! Благодаря Ви и за професионализма и за човечността ! Желая здраве и успех на екипа !

Бистра Митакова

Локация