Хиперплазия на простатата

Лечение с плазмена вапоризация

Искате да сте без катетър? Уринирате два и повече пъти през нощта? Имате тънка струя и чувство за пълен мехур?

Доброкачествената простатна хиперплазия е най-често срещаното  заболяване сред мъжете. Наблюдава се при пациенти между 45 и 90 г.

То представлява увеличение на простатата, съпроводено със смущение на уринирането.

Проблемите с простатата могат да увредят сексуалните възможности на мъжа.

 

prostata-hyperplasia
Простатна хиперплазия е заболяване, при което се  увеличава простатата при мъжете около 45 годишна възраст, и от този момент нататък с течение на годините растежът  продължава.

Какви са симптомите:

• трудно и често уриниране (особено през нощта).

• тънка и вяла струя.

• чувство на пълен пикочeн мехур след уринирането.

• капки в края на уринирането.

• парене в пикочния канал.

Заболяването може да предизвика задръжка на урината, последвано от поставяне на катетър.Поради силно стеснения път на урината, пикочния мехур упражнява силно напрежение срещу увеличеното налягане. В резултат на това мускулите на пикочния мехур хипертрофират и той изтънява.
Увеличената остатъчна урина води до чести инфекции, повишава се нивото на интравезикалното налягане, увреждат се бъбреците до бъбречна недостатъчност.
Всеки мъж, който има дори само един от симптомите на уголемена простата трябва да потърси консултация с уролог.

Често се срещат мъже с доста увеличена простата, въпреки леката симтоматика или липса на такава. При тези пациенти внезапно блокира процеса на уринирането. Провокиращ фактор: алкохол, някои лекарства и билки, простуда.

Оперативно лечение

ПЛАЗМЕНА ВАПОРИЗАЦИЯ на простата;

Модерен, щадящ и нежен метод за лечение на простатата. Представлява проникване през пикочния канал на специален електрод, който след допир с простатната тъкан образува плазмено поле, под действието на което се изпарява съответната тъкан. Действието на електрода обхваща 2-3 мм дълбочина, поради което  няма травмиращо действие върху съдове и нерви, отговарящи за ерекцията, както и за воловия свинктер за задържане на урината.
изтеглен файл (1)Предимства на метода:

 • безкръвен метод.

• кратък престой в болницата (1 ден).cropped-cropped-cropped-cropped-Untitled-2-1-e1471258679711.jpg

• обхваща дори големи простати.

• кратък период с катетър (12 до 48 ч.)

• къс период на  възстановяване.

• запазва качеството на ерекцията.

TURis 2.0 е революционен начин за извършване на простатна резекция и ракова резекция на пик.мехур. Нашата гама от електроди позволява безопасни, ефективни и практически безкръвни TURis при пациенти с ДПХ или рак на пикочния мехур. TURis 2.0 оборудване може лесно да бъде обновена, за да се възползват от фотодинамична диагностика (PDD) с Pro резектоскоп система OES PDD, което позволява превъзходно диагностициране и отстраняване на тумори на пикочния мехур. Когато резекцията се извършва във физиологичен разтвор , не съществува  риск от TUR синдром, съответно пациента е  в безопасност.