Уеб сайтът ни използва "бисквитки", за да бъде по-полезен за Вас. Повече информация

Хиперплазия на простатата

Rezum е най-иновативната технология, лекуваща хиперплазия на простатата (ДПХ)

Борите ли се вие или ваш близък със симптомите на доброкачествена хиперплазия на простатата (ДПХ)? Не сте сами. ДПХ, известна като уголемена простата или простатит, е състояние, което засяга много мъже, особено с напредването на възрастта. Може да причини редица неприятни уринарни симптоми, като често уриниране и прекъсване на съня.

В Плазмамед Клиник разбираме какво предизвикателство може да бъде животът с хипреплазия на простатата. Ето защо ние сме развълнувани да ви представим технологията Rezum. Това е иновативна, минимално инвазивна терапия, която използва водна пара за ефективно намаляване на размера на простатата и облекчаване на симптомите на ДПХ.

Забравете дългите времена за възстановяване и страничните ефекти, често свързани с традиционното лечение на хиперплазия на простатата. Rezum е всичко за бързо и ефективно облекчение. Това е процедура, която привлича широко внимание заради своята простота, ефективност и минималния дискомфорт, който включва.

Разбиране на доброкачествената хиперплазия на простатата

Какво е ДПХ:
Доброкачествената хиперплазия на простатата, известна като ДПХ, е медицинско състояние, характеризиращо се с уголемяване на простатната жлеза. Този растеж обикновено не е раков (доброкачествен), но може да окаже значително влияние върху качеството на живот на мъжа. Простатата е малка жлеза, разположена под пикочния мехур при мъжете, играеща ключова роля в отделителната система и репродуктивните функции.

С напредване на възрастта при мъжете е обичайно простатата да се уголемява и за много хора това води до ДПХ. Всъщност ДПХ е толкова често срещано явление, че засяга около 50% от мъжете на 50 години и до 90% от мъжете над 80 години. Въпреки че точната причина за уголемяването на простатата не е напълно изяснена, фактори като стареене и промени в хормоналния баланс играят роля.

Симптоми на ДПХ:
Симптомите на ДПХ често са свързани с функцията на урината и могат да включват:

Тези симптоми се появяват, защото увеличената простата притиска уретрата, което засяга нормалния поток на урината. С течение на времето хиперплазията на простатата може да доведе до по-сериозни проблеми като инфекции на пикочните пътища, камъни в пикочния мехур или увреждане на бъбреците, ако не се лекува.

Какво е Rezum терапията?

Иновативно използване на терапия с водна пара:
Технологията Rezum е модерно лечение за доброкачествена хиперплазия на простатата (ДПХ), което използва силата на водната пара за намаляване на размера на простатата. Този иновативен подход се откроява в сферата на лечението на ДПХ със своята минимално инвазивна природа и ефективност. В основата си терапията с Rezum използва контролирана енергия на водната пара, за да премахне излишната простатна тъкан, която причинява симптоми на ДПХ. Процедурата е бърза, като цяло се понася добре и може да се извърши в клинични условия без необходимост от обща анестезия.

Как Rezum работи стъпка по стъпка:
Процедурата Rezum за лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата (ДПХ) е лесен и иновативен процес. Започва с подготовката на пациента, която обикновено включва локална анестезия, за да се осигури комфорт по време на процедурата. Тази подготвителна стъпка е от решаващо значение, тъй като помага за минимизиране на дискомфорта и безпокойството.

След подготовката малко устройство внимателно се вкарва през уретрата, тръбата, която пренася урината от пикочния мехур извън тялото. Това устройство е проектирано да осигурява директен достъп до простатата, което позволява прецизно лечение. Вмъкването се извършва с най-голямо внимание, за да се гарантира безопасност и точност.

След като устройството е в правилната позиция, то инжектира определено количество водна пара в увеличената простатна тъкан. Тази пара се нагрява до температура, която е достатъчно висока, за да предизвика клетъчна смърт в целевата тъкан. Прилагането на водна пара е критична част от процедурата, тъй като се насочва директно към излишната тъкан, причиняваща симптомите на хиперплазия на простатата.

След инжектирането на водната пара тялото започва естествен лечебен процес. През следващите седмици той естествено изхвърля третираната тъкан. Този постепенен процес води до намаляване на размера на простатата, като по този начин облекчава симптомите, свързани с ДПХ. Способността на тялото да лекува и премахва засегнатата тъкан е ключов аспект защо Rezum се счита за минимално инвазивен и ефективен.

Последният етап от процедурата Rezum е облекчаване на симптомите. Тъй като простатата се свива, тя облекчава натиска, упражняван преди това върху уретрата. Това намаляване на налягането обикновено води до подобряване на уринарните симптоми, което значително подобрява качеството на живот на пациента.

От решаващо значение за успеха на лечението с Rezum е фазата на проследяване. След процедурата се провеждат последващи прегледи, за да се проследи възстановяването на пациента и да се оцени общата ефективност на лечението. Тези последващи действия гарантират, че пациентът се лекува правилно и че са постигнати желаните резултати от процедурата.

Ползите от използване на Rezum за хиперплазия на простатата

Ефективност при намаляване на симптомите на ДПХ:
Технологията Rezum показа забележителна ефективност при облекчаване на симптомите на доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ). Чрез прецизно насочване и намаляване на излишната простатна тъкан чрез прилагане на водна пара, Rezum адресира първопричината за симптомите на ДПХ. Пациентите често съобщават за значителни подобрения в потока на урината, намаляване на неотложността и честотата на уриниране и цялостно подобряване на качеството на живот. Клиничните проучвания показват, че ползите от Rezum могат да бъдат дълготрайни, осигурявайки облекчение години след процедурата.

Предимства пред традиционните лечения:
Едно от най-значимите предимства на технологията Rezum е нейният минимално инвазивен характер. За разлика от традиционните хирургични възможности за ДПХ, като трансуретрална резекция на простатата (TURP), Rezum не изисква разрези и обикновено се извършва само с локална анестезия. Този подход намалява рисковете, свързани с по-инвазивни операции, като кървене или инфекция. Освен това периодът на възстановяване след Rezum е много по-бърз, като повечето мъже могат да се върнат към нормалните си дейности в рамките на няколко дни. Това рязко контрастира с дългото възстановяване, което често се изисква след традиционните операции на простатата.

Освен това Rezum запазва сексуалната функция, което е проблем за много мъже, обмислящи лечение на ДПХ. Традиционните лечения, особено хирургията, понякога могат да доведат до сексуална дисфункция, страничен ефект, който Rezum до голяма степен избягва. Прецизността и целенасоченият подход на процедурата помагат за запазване на нервните и мускулни тъкани, които са от решаващо значение за сексуалната функция.

Направете стъпката към по-добро здраве

Животът със симптомите на доброкачествена хиперплазия на простатата (ДПХ) може да бъде предизвикателство, но не е задължително това да е вашата реалност. Технологията Rezum предлага обещаващо решение, съчетаващо ефективност, минимална инвазивност и бързо връщане към нормалния живот. Ако изпитвате дискомфорта и неудобството на хиперплазията на простатата, време е да проучите как Rezum може да ви помогне да възстановите качеството си на живот.

Запазете си час още днес!

Не позволявайте на ДПХ да диктува живота ви. Направете първата стъпка към по-добро и по-здравословно бъдеще. Свържете се с нас днес, за да научите повече за технологията Rezum и да насрочите консултация. Ние сме тук, за да отговорим на всички ваши въпроси и да ви помогнем да определите дали Rezum е правилният избор за вас. Обадете ни се още днес и нека работим заедно за вашето здраве и благополучие.