section-cdb128e

Хъркане и сънна апнея

 

Хъркането е звук, който се получава по време на сън вследствие на вибриране на тъканите на горните дихателни пътища (гърлото и носа) при дишане. Най-често се наблюдава при по-възрастни мъже и при хора с наднормено тегло. Запушеният нос повишава риска от хъркане. Приемът на алкохол и тютюнопушенето също. При деца хъркането най-често се дължи на възпалени сливици. Хъркащият обичайно не усеща своето „шумно дишане”, докато спи и сънят му е нормален. Хъркането е проблем най-вече в два случая: когато нарушава съня на партньора в леглото и когато се явява като симптом на обструктивна сънна апнея (ОСА) или друг вид нарушение на дишането по време на сън.

Какво е сънна апнея?

Сънната апнея е потенциално сериозно нарушения на съня ,при което дишането преминава през периоди на спиране и започване.Ако хъркате силно и се чувствате отпаднал дори след дълъг сън вероятно страдате от сънна апнея.

http://www.plazmamed.eu/wp-content/uploads/2021/04/Snoring-Graphic-500x400.jpg
section-94afebe

Радиочестотна хирургия

Радиочестотната терапия е най-малко инвазивната методика, позволяваща лечение в амбулаторни условия и без какъвто и да е риск за пациента. Това е иновационна технология с изключителна ефективност. Принципът на съвремената радиочестотна хирургия е използването на високочестотна /радио/ вълна, водеща до загряване на тъканите и последваща коагулация. С помощта на тънък електрод прецизно се пунктира тъканта в точно определени позиции и по този начин се втвърдява и стяга увеличената и отпусната тъкан на мекото небце. В резултат на това се намалява значително вибрацията на мекото небце и се елиминира основната причина за хъркането. Успехът на този метод е свързан с корекция на меките тъкани на небцето като в резултат на лечението те стават по-плътни и еластични. Целта е да се елиминират вибрациите на небцето по време на сън и същевременно да се запазят функциите му. Модерната процедура е комфортна и лека за пациента, гарантира над 80 процента подобрение. В повечето случаи за решаване на проблема е достатъчна 1 до 2 процедури с интервал от 3-4 седмици, като повторение на интервенцията се налага в малък процент от случаите.

section-2d885ee

Предимства на процедурата:

Извършване на процедурата в амбулаторни условия и под локална анестезия – пациентът е седнал в удобен стол, което му спестява травмиращия ефект на операцианата зала и общата анестезия

-Липсващо или минимално кървене
-Намесата не води до усложнения
-Не се налага хоспитализация - след процедурата пациентът може веднага да се върне към нормалния си ритъм на живот
-Кратко време за извършване на процедурата – около 10 минути, без болка с постигане на оптимални резултати
- Не е свързана с нарушена трудоспособност на пациента.

Модерната радиочестотна технология е доказала своята ефективност и надеждност на резултата. Връщането на пълноцения сън в нашия живот води до намалена раздразнителност, повишаване на активността и вниманието през деня. Ако хъркането ви създава проблеми, не отлагайте срещата със специалист. С помощта на радиочестотната термотерапия може да се проведе успешно лечение и на друго разпространено заболяване – хроничен хипертрофичен ринит.

Отзиви

Огромни благодарности!

Rated 5 out of 5
25/10/2022

Бих искал на всяка цена да опитам да изразя най-искрените благодарности на д-р Басем Алнаболси и д-р Денис Мохаремов за изключителния им професионализъм, вниманието, грижите и човечността, с които подходиха към моя спешен случай! Все по-рядко срещащам подобна перфектна комбинация от качества и ценности у даден лекар. Горещо препоръчвам техните услуги! Бъдете живи и здрави, и нека Господ ви пази!

Иван

Благодарности !

Rated 5 out of 5
29/07/2022

Искам да изкажа голямата си благодарност към д-р Басем Алнаболси и д-р Денис Мохаремов от ПЛАЗМАМЕД КЛИНИК , за високия професионализъм, човешка загриженост и внимание !
С иновативната терапия ReZum ,излекуваха баща ми , на 83 години от ДХП . Потърсихме ги по спешност по повод остро задържане на урина и внезапната невъзможност за уриниране, въпреки че имаше пълен пикочен мехур, т.е. трябваше да бъде лекувано незабавно .
Получихме изключително внимание , индивидуален подход и обгрижване на пациента .
В момента баща ми се радва на бързо възстановяване в резултат на безупречната работа на лекарите.
Това е представата ми за медицински стандарт на поведение и отношение към пациент.
Цялото ни семейство е изключително признателно, пожелаваме им много здраве, да бъдат все така всеотдайни в работата си и мили с пациентите !
Благодаря Ви от сърце!

Илияна Новакова

БЛАГОДАРНОСТ

Rated 5 out of 5
20/07/2022

Изказвам моята сърдечна благодарност към доктор Стела Атанасова за нейното внимание, точност отговорност и висок професионализъм!

Младен Михайлов

No Title

Rated 5 out of 5
02/06/2022

Искам да изкажа искрените си Благодарности на д-р.Басем и д-Денис както и на целия персонал в клиника Плазмамед.Днес оперираха синът ми с диагноза Фимоза.Нямам думи да благодаря за загрижеността и професионализма на целият екип.За първи път в България получаваме такова внимание и подкрепа.Благодаря от сърце 🙏🙏🙏

София Димитрова

Благодаря!

Rated 5 out of 5
27/05/2022

Горещо препоръчвам Плазмамед клиник ! Оборудвана с иновативна и високо технологична апаратура, която, съчетана с професионализъм решава проблеми влачени с години. Благодаря Ви Д-р Басем и Д-р Денис ! Благодаря Ви и за професионализма и за човечността ! Желая здраве и успех на екипа !

Бистра Митакова

No Title

Rated 5 out of 5
21/03/2022

Огромна благодарност към д-р Канхуш, за изключителния му професионализъм, внимание и грижа, и топлото човешко отношение ! Горещо препоръчвам на всички, които страдат от медикаментозен ринит – това е човека, който ще ви помогне ! Благодаря и на служителката от регистратурата, за любезността и отзивчивостта й ! Плазмамед Варна е един истински европейски медицински център ! Бъдете здрави и благословени !

Любов Владимирова Димитрова

No Title

Rated 5 out of 5
29/12/2021

Големи благодарности на Д-р Басем и Д-р Денис,и на целия екип на клиника ПЛАЗМАМЕД. Благодаря!

Хасан Халил гр.Шумен

Локация