section-23cc710
http://www.plazmamed.eu/wp-content/uploads/2021/03/prejdevremenna-eqkulaciq-600x360.jpg

Под терминът еякулация се разбира експулсията или изхвърлянето на семенна течност от мъжкия организъм. Преждевременната  еякулация се определя като невъзможност да се контролира семеизпразването преди достигане на оргазъм. Сама по себе си не е повод за притеснение чисто физиологично, но може да доведе до смут и ниско самочувствие що се касае за задоволяване на интимните нужди както на мъжа така и на жената.

Процесът на еякулация се контролира от централната нервна система.Когато мъжете са сексуално стимулирани се предават сигнали от и до гръбначния и главен мозък. При достигане на определено ниво на възбуда тези сигнали се предават до репродуктивните органи и съответно се постига изхвърляне на семенната течност чрез пениса.

Много често се случва така,че причината за преждевременната еякулация да бъде – еректилната дисфункция. Това е състояние при което мъжете не са способни да достигнат или задържат пълна ерекция на пениса.

Причините за преждевременна еякулация варират от психологични до биологични.

section-31a0572

Биологични :

 • Наследственост
 • Отклонения в хормоналните нива, еректилна дисфункция
 • Някои проблеми с щитовидната жлеза
 • Ефекти на лекарства
 • Анормални нива на мозъчните химикали, наречени невротрансмитери
 • Увреждане на нервите от операция или травма

Психологическият афект на преждевременната еякулация се изразява в :

 • Депресия
 • Стрес
 • Чувство за вина
 • Нереални очаквания относно сексуалното поведение
 • Липса на самочувствие
 • Проблеми с партньора

Отзиви

Огромни благодарности!

Rated 5 out of 5
25/10/2022

Бих искал на всяка цена да опитам да изразя най-искрените благодарности на д-р Басем Алнаболси и д-р Денис Мохаремов за изключителния им професионализъм, вниманието, грижите и човечността, с които подходиха към моя спешен случай! Все по-рядко срещащам подобна перфектна комбинация от качества и ценности у даден лекар. Горещо препоръчвам техните услуги! Бъдете живи и здрави, и нека Господ ви пази!

Иван

Благодарности !

Rated 5 out of 5
29/07/2022

Искам да изкажа голямата си благодарност към д-р Басем Алнаболси и д-р Денис Мохаремов от ПЛАЗМАМЕД КЛИНИК , за високия професионализъм, човешка загриженост и внимание !
С иновативната терапия ReZum ,излекуваха баща ми , на 83 години от ДХП . Потърсихме ги по спешност по повод остро задържане на урина и внезапната невъзможност за уриниране, въпреки че имаше пълен пикочен мехур, т.е. трябваше да бъде лекувано незабавно .
Получихме изключително внимание , индивидуален подход и обгрижване на пациента .
В момента баща ми се радва на бързо възстановяване в резултат на безупречната работа на лекарите.
Това е представата ми за медицински стандарт на поведение и отношение към пациент.
Цялото ни семейство е изключително признателно, пожелаваме им много здраве, да бъдат все така всеотдайни в работата си и мили с пациентите !
Благодаря Ви от сърце!

Илияна Новакова

БЛАГОДАРНОСТ

Rated 5 out of 5
20/07/2022

Изказвам моята сърдечна благодарност към доктор Стела Атанасова за нейното внимание, точност отговорност и висок професионализъм!

Младен Михайлов

No Title

Rated 5 out of 5
02/06/2022

Искам да изкажа искрените си Благодарности на д-р.Басем и д-Денис както и на целия персонал в клиника Плазмамед.Днес оперираха синът ми с диагноза Фимоза.Нямам думи да благодаря за загрижеността и професионализма на целият екип.За първи път в България получаваме такова внимание и подкрепа.Благодаря от сърце 🙏🙏🙏

София Димитрова

Благодаря!

Rated 5 out of 5
27/05/2022

Горещо препоръчвам Плазмамед клиник ! Оборудвана с иновативна и високо технологична апаратура, която, съчетана с професионализъм решава проблеми влачени с години. Благодаря Ви Д-р Басем и Д-р Денис ! Благодаря Ви и за професионализма и за човечността ! Желая здраве и успех на екипа !

Бистра Митакова

No Title

Rated 5 out of 5
21/03/2022

Огромна благодарност към д-р Канхуш, за изключителния му професионализъм, внимание и грижа, и топлото човешко отношение ! Горещо препоръчвам на всички, които страдат от медикаментозен ринит – това е човека, който ще ви помогне ! Благодаря и на служителката от регистратурата, за любезността и отзивчивостта й ! Плазмамед Варна е един истински европейски медицински център ! Бъдете здрави и благословени !

Любов Владимирова Димитрова

No Title

Rated 5 out of 5
29/12/2021

Големи благодарности на Д-р Басем и Д-р Денис,и на целия екип на клиника ПЛАЗМАМЕД. Благодаря!

Хасан Халил гр.Шумен

Локация