section-97c77de

УДАРНО-ВЪЛНОВА ТЕРАПИЯ

section-413a165

ВИСОКО-ЕФЕКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛКАТА

section-3f85241

Shockwave ударно-вълновата терапия е неинвазивно решение за мускулно-скелетната болка. Екстракорпоралната ударно-вълнова терапия е често използвана във физиотерапията, ортопедията и спортната медицина. Приложенията ѝ са най-вече свързани с лечение на хронични заболявания на мускулите и сухожилията, болки във врата и кръста. Най-общите индикации включват: болки в раменете, епикондилит, болки в кръста, болки в ахилесовото сухожилие, пателарен тендонит и болезнени точки.

section-f6dc0b7
section-cb37a23
section-57623aa

Фокусирана Shockwave терапия

Научете повече
http://www.plazmamed.eu/wp-content/uploads/2023/02/1030-2-225x400.png
section-11799b1

ОЗОНОТЕРАПИЯ

section-e81e321

Озонотерапията е модерна и ефективна медицинска технология за използване на Озон за терапевтични и превантивни цели. В днешно време озонотерапията представлява алтернативен начин на лечение спрямо традиционната медицина в частност медицински състояния, при които стандартната медицина не предлага толкова ефективно лечение. Благодарение на силното антибактериално, антивирусно ,противогъбично и имуномодулиращо действие, както и ефективното транспортиране и разпределяне на кислород в тъканите стимулиращо бързото възстановяване на тъканните увреди – медицинския озон е широко разпространен в специалности като : урология , ортопедия , хирургия , вътрешна медицина , гинекология , дерматология ,интензивни грижи и други широки и тесни специалности.

section-30c5a53

Плазмоклетъчната терапия ПРП (Плазмотерапия)

section-5c7c7bc

 

Плазмоклетъчната терапия ПРП (Плазмотерапия) – тромбоцитно обогатена терапия- е нов революционен метод на лечение – дял от така наречената регенеративна медицина получила силен тласък на развитие през последните години.
Методът се базира на наблюденията за ролята на тромбоцитите в процеса на възстановяване на увредени части от тялото, като от съществено значение са естествените растежни фактори при отделяне на тромбоцитите в увредената част. Използва се собствения потенциал на организма за лечение на различни увреди. При този метод със специална технология се отделят тромбоцитните клетки от кръвта във висока концентрация,и след това се нанасят в таргетната зона на увредата посредством инжекция. Използва се свойството на тромбоцитите да индуцират възстановяващи тъканите естесвени за организма процеси.
Инжектирането на повишена концентрация на тромбоцити в увредената част на става, сухожилие, кост или кожа стимулира инициране на естествен оздравителен процес, което представлява и самия метод. Знае се и е доказано,че при наранявания, в зоната на увредата организма предизвиква повишена концентрация на тромбоци – в хематома /кървоизлива/ – като инициирането на оздравяването започва именно от тромбоцитните клетки-богати на протеини и растежни фактори,индуциращи оздравяването на тъканите.

Накратко методът  предствалява вземане на кръв от пациента, след което тя се обработва по специален начин, със специален апарат, с цел отстраняване на еритроцитите. Получената суспензия, която е силно обогатена основно на тромбоцити и плазма, с минимално съдържание на левкоцити, се инжектира в увредената таргетна зона. Така се отключват естествени процеси на възстановяване в зоната на увредата. И това свойство именно се използва за лечение в ортопедията.

section-6d1f45b

Кога е приложима ПРП терапията:

section-010d9b7

 

  1. Остеоартрит и дегенеративно ставни заболявания – гонартроза, коксартроза и др, засегнати стави, дископатия, радикулит, ошипяване – прилага се метод на Неаполитано и метод на Гоби.
  2. Хронични тендинози, околоставни заболявания, сухожилно дегенеративни процеси – периартрити, епикондилити, ахилесов пери-и тендинит, плантарен фасцит, шип в петата, тендинити на капачего, на пес ансеринус, както и при различните форми на бурсити.
  3. Болки, свързани с последици при различни спортни травми, като скъсване на предна кръстна връзка, менискални увреди и лезии, увреди на ротаторен маншон, след тежки навяхвания свързани с връзкони увреди.
  4. При псевдоартрози за стимулиране на костното срастване и съкращаване на сроковете на оздравяване, като допълнение към основното лечение.
  5. Асептични некрози, като допълнение към основната терапия при реваскуларизиране на некротичния костен участък.
  6. При различните форми на костна пластика, извършванни по различни причини, като увеличава възможността за прихващане на присадката и съкращаване на възстановителните срокове.

 

Процедури:

Препоръчват се 1-3 процедури през седмица или в рамките на 1 месец, като има различни схеми за конкретни терапии.

section-a61b69c

Безопасност на метода:

section-3adeff1

Методът е напълно безопасен, с минимален риск от инфекция, което по оценки е някъде около 1-10000. Няма установени странични ефекти.

 

section-f1d078a

Какво се случва след процедурата?

section-e4e3e60

Веднага след процедурата ще останете легнали и под наблюдение няколко минути до половин час. Може да имате някакъв дискомфорт в областта на инжектирането, който може да продължи от няколко дни до седмица. Всъщност понякога може да ви се стори, че сте по-зле, отколкото преди лечението. Това е така, защото току-що е стимулиран възпалителен отговор. Не се притеснявайте – временното влошаване на симптомите ви обикновено няма да продължи.

След като се върнете у дома, можете да използвате лед над инжектираната зона, да повдигнете крака или ръката и да ограничите дейностите си, колкото е необходимо, за да останете удобни. Вашият лекар може да предложи да използвате Tylenol
(ацетаминофен) за облекчаване на болката, но ибупрофен или други противовъзпалителни средства не се препоръчват. Това е така, защото лечението е предназначено да създаде възпалителен отговор, така че не искаме да спираме този процес с лекарства.

section-94fbb79

Абсолютни противопоказания – фебрилно състояние, кръвни заболявания, неоплазми от всякакъв характер. Не трябва да използва антикоагуланти за срока на терапията,а също и обезболяващи и противовъзпалителни средства.При инжектирането не е желателно да се използва местна анестезия.

Не бива по време на терапията да се използват лекарства, облекчаващи болката – аналгетици, НСПВС. Терапията се осъществява без използването на местна анестезия поради установена токсичност на местните анестетици върху съставките на плазмата.

section-ae77adc
http://www.plazmamed.eu/wp-content/uploads/2022/03/прп2-620x180.jpg
section-7a27595
http://www.plazmamed.eu/wp-content/uploads/2022/03/platelet-rich-plasma-therapy-700x784.jpg
http://www.plazmamed.eu/wp-content/uploads/2022/03/прп3-600x400.jpg
section-0381acc

 

✔️ Прегледи с ехографска диагностика при новородени
✔️ Вътреставни и околоставни апликации на медикаменти
✔️ Диагностична и терапевтична пункция на стави
✔️ Апликация на обогатена с тромбоцити плазма – PRP
✔️ Апликация на озонирана обогатена с тромбоцити плазма – PRP
✔️ „Щракащ пръст“ - вагинотомия
✔️ КТС (синдром на карпалния канал)
✔️ Премахване на врастнал нокът
✔️ Отстраняване на имплантирани уреди от костта - синдезмален винт; киршнерова игла

Отзиви

Огромни благодарности!

Rated 5 out of 5
25/10/2022

Бих искал на всяка цена да опитам да изразя най-искрените благодарности на д-р Басем Алнаболси и д-р Денис Мохаремов за изключителния им професионализъм, вниманието, грижите и човечността, с които подходиха към моя спешен случай! Все по-рядко срещащам подобна перфектна комбинация от качества и ценности у даден лекар. Горещо препоръчвам техните услуги! Бъдете живи и здрави, и нека Господ ви пази!

Иван

Благодарности !

Rated 5 out of 5
29/07/2022

Искам да изкажа голямата си благодарност към д-р Басем Алнаболси и д-р Денис Мохаремов от ПЛАЗМАМЕД КЛИНИК , за високия професионализъм, човешка загриженост и внимание !
С иновативната терапия ReZum ,излекуваха баща ми , на 83 години от ДХП . Потърсихме ги по спешност по повод остро задържане на урина и внезапната невъзможност за уриниране, въпреки че имаше пълен пикочен мехур, т.е. трябваше да бъде лекувано незабавно .
Получихме изключително внимание , индивидуален подход и обгрижване на пациента .
В момента баща ми се радва на бързо възстановяване в резултат на безупречната работа на лекарите.
Това е представата ми за медицински стандарт на поведение и отношение към пациент.
Цялото ни семейство е изключително признателно, пожелаваме им много здраве, да бъдат все така всеотдайни в работата си и мили с пациентите !
Благодаря Ви от сърце!

Илияна Новакова

БЛАГОДАРНОСТ

Rated 5 out of 5
20/07/2022

Изказвам моята сърдечна благодарност към доктор Стела Атанасова за нейното внимание, точност отговорност и висок професионализъм!

Младен Михайлов

No Title

Rated 5 out of 5
02/06/2022

Искам да изкажа искрените си Благодарности на д-р.Басем и д-Денис както и на целия персонал в клиника Плазмамед.Днес оперираха синът ми с диагноза Фимоза.Нямам думи да благодаря за загрижеността и професионализма на целият екип.За първи път в България получаваме такова внимание и подкрепа.Благодаря от сърце 🙏🙏🙏

София Димитрова

Благодаря!

Rated 5 out of 5
27/05/2022

Горещо препоръчвам Плазмамед клиник ! Оборудвана с иновативна и високо технологична апаратура, която, съчетана с професионализъм решава проблеми влачени с години. Благодаря Ви Д-р Басем и Д-р Денис ! Благодаря Ви и за професионализма и за човечността ! Желая здраве и успех на екипа !

Бистра Митакова

No Title

Rated 5 out of 5
21/03/2022

Огромна благодарност към д-р Канхуш, за изключителния му професионализъм, внимание и грижа, и топлото човешко отношение ! Горещо препоръчвам на всички, които страдат от медикаментозен ринит – това е човека, който ще ви помогне ! Благодаря и на служителката от регистратурата, за любезността и отзивчивостта й ! Плазмамед Варна е един истински европейски медицински център ! Бъдете здрави и благословени !

Любов Владимирова Димитрова

No Title

Rated 5 out of 5
29/12/2021

Големи благодарности на Д-р Басем и Д-р Денис,и на целия екип на клиника ПЛАЗМАМЕД. Благодаря!

Хасан Халил гр.Шумен

Локация