Озонотерапията е модерна и ефективна медицинска технология за използване на Озон за терапевтични и превантивни цели.

В днешно време озонотерапията представлява алтернативен начин на лечение спрямо традиционната медицина в частност медицински състояния, при които стандартната медицина не предлага толкова ефективно лечение. Благодарение на силното антибактериално, антивирусно ,противогъбично и имуномодулиращо действие, както и ефективното транспортиране и разпределяне на кислород в тъканите стимулиращо бързото възстановяване на тъканните увреди – медицинския озон е широко разпространен в специалности като : урология , ортопедия , хирургия , вътрешна медицина , гинекология , дерматология ,интензивни грижи и други широки и тесни специалности. Простият метод на въвеждане ,изключителния толеранс и практически никакви странични ефекти правят озонотерапията подходящ безопасен и ефективен терапевтичен и превантивен метод за лечение.

Методи на приложение на озона в организма и тъканите:

 • Интравенозно – метод при който собствена кръв се обогатява с нужното количество озон от апарата и се влива обратно в пациента
 • Подкожно – с игла се вкарва кислородо – озонова смес в засегнатите участъци от кожата
 • Интрамускулно приложение – мускулна инжекция чрез озонирана кръв вътреставно или в областта на рани, язви и т.н

Свойства на озона спрямо човешкия организъм

 • добър метаболитен регулатор
 • подобрява микроциркулацията
 • обезболяващ ефект
 • антивирусно
 • противогъбично
 • антибактериално действие
 • силен детоксикиращ ефект – подобрява хомеостазата след прекарани вирусни, бактериални и друг тип системни заболявания

Състояния при които озонът е показан като средство за лечение:

 • трудно зарастващи рани
 • диабетно стъпало
 • травми в стави и връзки (озонирана плазма вътреставно)
 • циркулаторни проблеми
 • хронична умора
 • имунни състояния
 • остри вирусни състояния като Херпес Зостер

Съществуват проучвания, при които хора преболедували от КОВИД-19 значително по-бързо се възстановяват след вливки с физиологичен разтвор обогатен с Озон особено що се касае за повишаване на сатурацията след прекарана дихателна недостатъчност.

В някои случаи е възможно комбинираното лечение с Озон.Чрез метод наречен автохемотерапия се взема кръв от самия пациент ,която от своя страна се озонира и се въвежда мускулно обратно в него.

Друг начин на лечение особено на трудно възстановяващи се рани като диабетно стъпало е потапянето на засегнатия крайник в специална херметична торба ,в която се въвежда озон под форма на газ или разтвор.

Съществуват също така интравагинални,интравезикални (в пикочния мехур) и интрамускулни апликации на самостоятелно газ Озон или разтвор.

Озонотерапия се явява като най-добрата инвестиция ,която човек може да направи за своето здраве.Разбира се не е чудодеен лек,но като допълнение към конвенционална терапия за дадено състояние значително ускорява възстановителния процес,дори се явява като единствено решения при някои от състоянията.

Колко процедури са нужни с Озон?

Изчислените допустими дози за лечение с озон се явяват под формата на 6 сеанса. Също като стандартна фармакологична терапия приемането/въвеждането на озон еднократно няма да даде значим ефект. За да има максимална ефективност трябва да се въвежда в рамките на 6 до 8 сеанса. При някои състояния броят на сеансите варира.


Отзиви

No Title

Rated 5 out of 5
21/03/2022

Огромна благодарност към д-р Канхуш, за изключителния му професионализъм, внимание и грижа, и топлото човешко отношение ! Горещо препоръчвам на всички, които страдат от медикаментозен ринит – това е човека, който ще ви помогне ! Благодаря и на служителката от регистратурата, за любезността и отзивчивостта й ! Плазмамед Варна е един истински европейски медицински център ! Бъдете здрави и благословени !

Любов Владимирова Димитрова

No Title

Rated 5 out of 5
29/12/2021

Големи благодарности на Д-р Басем и Д-р Денис,и на целия екип на клиника ПЛАЗМАМЕД. Благодаря!

Хасан Халил гр.Шумен

No Title

Rated 5 out of 5
29/12/2021

Много благодаря на Д-р Басем и Д-р Денис, и на целия екип на ПЛАЗМАМЕД клиник гр.Варна.Благодарности.

Хасан Халил гр.Шумен

No Title

Rated 5 out of 5
26/09/2021

Препоръчвам ,лекарите са много сериозни и се отнасят с голям професионализъм,такива лекари като доктор Басем и доктор Денис не съм срещал вниманието към моят проблем беше голямо и проблемът беше отстранен в най кратки срокове,при урологични проблеми за Варна това е мястото бъдете живи и здрави

Диан Динев

DR.KANXYH BLAGODARNOSTI ZA YSPEHNATA OPERATSIA OT NEGO STRAXOTEN SPETSIALIST .

Rated 5 out of 5
18/07/2021

BIAX OPERIRAN OT POLEPI V NOSA OT NEGO BEZBOLEZNENO I PROFESIONALNO PREPORA4VAM GO ZNAESI RABOTATA. POJELAVAM MY DALAG JIVOT I HTASTIE .

PLAMEN PETROV , VELIKO TARNOVO

Локация